(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Jahelné kuličky
Potřebné ingredience
200 g ještě nevařených BIO jáhel, 250 g BIO kokosu, 100 g hrozinek, 100 g mandlí, 4-6 lžic sušeného nápoje zajíc - rýžového, 10 lžic rýžového BIO sirupu, 3/4 litru vody nebo moštu, BIO KAROB nebo BIO kakao
Postup přípravy
Jáhly s rozinkami a špetkou soli uvedeme do varu, poté stáhneme oheň a ještě vařime cca 15 minut. Do vychladlých jáhel přidáme nasekané mandle, kokos, sirup a sušený nápoj. Konzistence musí být tužší hmota.
Obalujeme v kokosu. Já ještě dala do druhé poloviny těsta kakao nebo může být i karob, pak máme kuličky o dvou barvách. :))
Obalujeme v kokosu. Já ještě dala do druhé poloviny těsta kakao nebo může být i karob, pak máme kuličky o dvou barvách. :))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Rohelová
(upraveno)
1. 6. 2009, 9:05
Pro zahuštění kuliček dávám ještě například sušenou Vtipnou kaši.Na oslazení přidám pomixované,zpařené datle.Na uchov ání dám do lednice,ale stejně tam dlouho nevydrží,protože se brzo sní.Dám si je třeba i ke snídani polité javorovým sirupem nebo jablečnou koncentrovanou šťávou(koupenou v prodejně zdravé výživy).Může se též přidat sojový dezert.
onasi
(upraveno)
3. 12. 2007, 23:33
Mila Sono, mate nejakou zkusenost, jak dlouho vydrzi kulicky v lednici? je lepsi je delat k okamzite spotrebe nebo je mohu udelat i jako cukrovi?
sonka
(upraveno)
4. 12. 2007, 16:52
@onasi
Já je dělám k rychlé spotřebě. Déle než týden bych je asi v lednici neuchovávala. Hezký den